Bollenstreek Classic
26 mei 2019

Fietstoertochten over 55, 85 en 135 km
door De Bollenstreek en 't Groene Hart.

Lees meer

Opstapcursus voor de Bollenstreek Classic

Steeds vaker zien we in de media berichten over gezonde voeding en een leefstijl met meer bewegen. De toervereniging van RTV De Bollenstreek wil graag toerders die nu wel korte ritje rijden en vaak in hun eentje, stimuleren om ook eens langere afstanden te rijden en de gezelligheid van het rijden in een groep laten ervaren. Met dat doel organiseert de toervereniging een opstapcursus van 6 zaterdagochtenden, te beginnen op 6 april a.s. Doel is om probleemloos op 26 mei de 85 km te rijden van de Bollenstreek Classic die de RTV dan organiseert. De te rijden afstanden lopen geleidelijk op van 40 km naar 90km. Op Paaszaterdag zal niet worden gereden. Het volledige programma ziet er uit als volgt:

  1. 6 april. 9u: eerst bijeenkomst met koffie, uitleg over rijden in groepen, aandachtspunten voor technische staat van de fiets. Vertrek uiterlijk 10u: ritje van 40 km in rustig tempo (bv 25 op de teller). Na afloop koffie of fris en evaluatie.
  2. 13 april. 9u: koffie en nog even geheugen opfrissen, mede naar aanleiding van de eerste ervaringen van 6 april. Vertrek rond 9u30 voor een iets langere rit 50 km, rustig tempo. Indien gewenst koffiestop onderweg. Na afloop koffie of fris en evaluatie. (NB: op diezelfde dag is Duin en Bollentocht Avanti, RTV is dan controlepost, maar dat gaat prima samen)
  3. 20 april: Paaszaterdag, geen cursus,
  4. 27 april: Vertrek 9u voor rit van 60 km met koffiestop onderweg. Tempo ietsje hoger (26 a 27 op de teller). Na afloop evalueren met koffie/fris
  5. 4 mei: idem, vertrek 9u, 70 km met koffiestop onderweg, evaluatie met koffie/fris
  6. Vertrek 8u: 11 mei: idem, 80 km met koffiestop, evaluatie met koffie/fris
  7. Vertrek 8u: 18 mei: idem, 90 km met koffiestop, evaluatie met koffie/fris
  8. Slot: 26 mei: start om 8u voor de 85 km van de Bollenstreek Classic

De kosten voor deze cursus, inclusief koffie/fris, inschrijfgeld voor de 85km Bollenstreek Classic, een bidon, achter spatlap, bedragen slechts 25€, te voldoen middels overschrijving na aanmelding of bij de start.


Aanmelden kan via onderstaand formulier

Voor verdere inlichtingen kunt U bellen naar Chiel Renique 0252-348468 (secretaris toervereniging)

Post navigation